Thursday 21 May 2009

svea land

Just nu befinner jag mig i stockholm och vi ska just grilla pa min kompis balkong i skona Husby. Saga vad man vill, jag gillar Husby. Ett "vattenfall" vid centrum, nagra gronsaksstand. En kille som saljer jordgubbar " tva for trettio kronor" kanner igen mig och min kompis, fran Umea! Fran ersangsskolan! Det var ju highlight of the day. Sen har ju min pappa bott forst i Akalla och sedan i Husby, anda sen han flyttade till storstan nar jag var 10 ar. Har har jag fikat i timmar med en massa eritreaner som sager vad stor du blivit! Fast jag inte haft en aning om vem de var. Le och skaka hand, funkar varje gang. Pappa var allas kompis och nar han gick genom centrum men handen i fickan och handsfree i orat sa skulle alla stanna och halsa. Han ar alltid allas van. Nu ar min storebror har och det ar precis samma sak. Allas van. Precis sa var det pa hogstadiet i umea, nar han gick nian och jag sjuan. Han var som skolans kandis ungefar. Alla kanner apan men apan kanner ingen, brukar min mamma saga.

Det ar nagot som ar sa annorlunda med Sverige, det luktar helt annorlunda, solen kanns annorlunda. Jag, som kommer fran norrland, var i extas igar kvall for att det fortfarande var ljust ute klockan tio!
Jag mar bra har bland vanner och familj.

Thursday 14 May 2009

alfonso mango


Den godaste mangon i hela varlden, som bara finns att kopa ett par manader om aret, finns just nu pa the green grocer runt hornet fran oss. Hittills har vi atit 8 stycken, och fler blir det. Godast i fruktsallad tillsammans med hallon, jordgubbar och blabar. Den ar sa sot att man inte behover nagot socker/sockerlag. Som en kompis sa nar hon fick smaka: it's like an explosion of flavours in my mouth!

Friday 8 May 2009

white light

Nu ar jag nagra dagar in i min vita manad, an sa lange har det gatt bra. Vi var pa thai cafe igar och da kandes det ju helt sjalvklart med ol till maten, men jag var cool och sa nej tack. Jag tycker alkohol och fest ar A OK men jag vill bara ha en liten paus. Senaste tva helgerna har varit way too much, speciellt forra helgen nar jag spydde i duschen av baksmalla foljande KVALL. Da var det nog. Undra hur manga dagar av mitt liv jag kastat bort pa att vara bakis. Hur som haver sa har jag nu tankt bevisa for mig sjalv att jag visst kan ha kul anda. Det svaraste med att inte dricka ar andra manniskors reaktioner. Jag gjorde nat liknande for nagot ar sedan, da upplevde jag det som att folk nastan blev arga for att jag inte drack. Det var inte lite grupptryck. Folk tror inte att dom kan ha kul om det ar en person i gruppen som inte dricker. Da pastar dom att jag ar trakig, trots att dom hade skitkul med mig tills dom insag att det var bara cola och ingen JD i mitt glas. Jag kan nog erkanna att jag sjalv betett mig sa. Kanske ar det annorlunda i Sverige, men i England kretsar allt socialt kring alkohol. Har gar man inte och fikar, man gar pa puben. Sallan intas en maltid utan alkoholhaltig dryck, speciellt i sallskap.

Jag foreslog for Hubby att vi skulle bjuda over nagra vanner pa middag (han forsoker ocksa kora vitt) och han ba " ja, fast hur gor vi da? Vi skulle ju inte dricka vin?"
Middag=Vin, helt enkelt.

Thursday 7 May 2009

baby, come bak

Solen, kom tillbaka! Nu kanns det sa dyster och trakigt.