Thursday 26 March 2009

sa ar det

Nu har mamma akt hem och livet kan aterga till det normala igen. Vi har fatt det sa fint hemma nu, jag blir glad var dag nar jag kommer hem. Men jag blir saklart aldrig nojd och kommer jamt pa nya grejer som vi skulle kunna forbattra. Nu vill jag aven garna ha nytt porslin, forvaringsburkar, en elvisp.... listan fortsatter i all evighet. Men som Hubby garna och ofta papekar sa ska jag ju faktiskt ut och resa ganska sa snart och det ar ju tankt att jag ska spara pengar. Onodigt da att samla pa sig en massa grejjer istallet. Han har helt ratt, men det skadar val inte att dromma.

Cykel ar det enda jag faktiskt far kopa, men det ar svart att hitta ratt. Jag borjar hanga upp mig pa hur den ska se ut, vilken modell och marke. Egentligen spelar det ju ingen roll, sa lange den fungerar! Och ar en damcykel (ingen otymplig stang)... Och har pakethallare... Med 3 vaxlar... Och en cykelkorg... Bara det.

Nya projektet ska bli att sa kryddvaxter som vi kan ha i koksfonstret. Jag tankte basilika, persilja, kanske dill... Nagra tips?

Thursday 19 March 2009

tack solen!

Nagot valdigt ovantat har hant. Jag har borjat njuta av mitt nya jobb! Jag trodde val aldrig den dagen skulle komma...

I arlighetens namn sa har det nog mycket att gora med att det varit sa soligt och varmt de senaste dagarna. Da tackar man sin lyckliga stjarna att man far ga pa barnvagnspromenad eller fika i lekparken med glada ungar, istallet for att sitta instangd pa ett daligt ventilerat kontor med mindre glada vuxna. Sen har ju aven den svara svara (snart) fyra-aringen visat sig vara ett riktigt charmtroll, efter narmare inspektion.

Idag ska jag och lilltjejen ga och fika med min mamma, som ar i london for att fira sin 60-ars dag. Forhoppningsvis har hon tagit med sig mina onskade varor fran svea land, namligen ljus sirap, hushallsost och kaviar. Jag horde aven ryktas pa omvagar att det finns saltlakrits, dipp och kexchoklad...

Tuesday 17 March 2009

vard av sjuk kille

Min stackars karslok har skurit av toppen av sitt pekfinger!! Jag vill hem och ta hand om, nu nu nu.

Idioten han jobbade med tyckte aven att det var en helt normal ide att slanga pekfingersbiten i soporna, sa istallet for nagra sma styg har hubby ett helt kottsar som ska laka.

Farligt att vara kock anda.

kameran

Jaha. Den lag dar under kladhogen pa stolen, bredvid sangen. Kanske var det dags att stada lite da?

Friday 13 March 2009

hittelon

Okej, sahar ar det. Jag hade kameran nar vi gick at pa Satay i brixton med syster och bror. Den bodde i hubbys jeansficka. Sen hade jag den pa tuben nar jag tog ett foto pa ovan namnda syster och bror. Sen gav jag tillbaka den till hubby och han stoppade den i fickan. Det minns jag. Sen akte vi ju bara hem efter det. Hurihelafriden kan den ha RAMLAT UR en jeansficka? Alltsa inte en jackficka utan en jeansficka! Inte bak utan fram. Jag menar aven en valdigt bra ficktjuv ska ju vara valdigt slug om den lyckas stoppa ner handen i en frammande mans framre jeansficka (relativt tighta jeans ocksa...) utan att han marker det. Det later ju osannolikt, eller va? Den maste fan va hemma i laganheten nanstans.........

back to the future

Idag har jag varit och halsat pa mitt gamla jobb. Jag var ute pa prommis med bebisen och vandrade langst kings road tills jag kom just dit, till Sloane Square. Tankte dyka in lite low key, se vilka som jobbade i butiken och saga hej. Dar stod Pam och Isabel, varldens sotaste butiktjejer. Massa kramar och uppdatering pa livet. Jobbar Anna? undrade jag. Isabel ringde upp och sa att jag var dar. Tva sekunder senare kommer Anna nerrusande och hej hej heeej, massa kramar och hur ar allt med dej? Vi gar ut och satter oss pa banken och snackar en stund, tycker Anna. Plotsligt dyker Analisa upp i dorren, hon har fatt hora att jag var och halsade pa. Kramar och snack... Jaha, da var det bara Faye fran det gamla ganget som jag inte halsat pa. Da kan jag val lika val ga upp och saga hej till henne ocksa. Jag gar upp och hon kommer utrusande. Heeeej! Lange sen, maste traffas snart.... Ska jag ta en rundtur kanske, kolla in mitt gamla skrivbord? Why not... Tva nya personal, ja hej hej, Nadja heter jag...

Helt plotsligt star jag dar, mitt i kontoret, kankades pa bebin, med allas ansikten vanda mot mej. Alla ler forvantansfullt och liksom vantar pa att jag ska halla lada, eller nat. Oj vad varmt det var har inne... Eeeh jag maste nog ga nu.

Det var kul att traffa alla igen men varfor ska det jamt bli nan slags show nar jag ar dar? Men det ska sagas att det var en liten del av mig som saknade det. Som langtade tillbaka. Som undrade hur det hade kants om jag var kvar, undrade om jag gjort ratt. Men det var en ratt liten del. Kanske lilltan.

Thursday 12 March 2009

hemtrevligt

Jag vet inte vad det varit med mej pa sista tiden, men jag har varit en olojal bloggare. Trots det tar bloggar upp nastan all min "datortid", men det blit bara att jag sitter och laser andras. Funderar pa att skriva. Bestammer mej for att jag inte orkar. Hmm.

Hemma hos oss ar allt kaos just nu. Koket haller fortfarande pa att monteras, vilket betyder att allt som vanligtvis star i koket nu star i vardagsrummet. Mitt i allt det har ska vi ju ocksa forsoka mala om i princip hela laganheten i helgen. Hur det nu ska ga till. Tyvarr har vi ju lite tidspress eftersom vi maste visa lagenheten for potentiella nya flatmates snart. Mobler maste ju ocksa bestallas och hamtas och det ar visst det storsta kruxet. Alltsa att hitta nagot som bade jag och hubby gillar och som funkar med var pyttelilla budget. Jag tror att vi har hittat ratt, en jattefin secondhand skinnsoffa med fatolj och ett fint bord i tra. Ebay saklart! Da maste vi se till att vinna dom bara...

Allt som allt kanns det kul att fa gora om och valja sjalv, det har jag aldrig haft mojlighet att gora forut.

Tuesday 10 March 2009

trakigt

Forresten tror jag att jag lyckats tappa bort min kamera, for jag hittar den da ingenstans. Surt sa raven.

bra saker kommer garna i klunga

Roliga saker hander i vart hem.

1. Vara flatmates ska flytta ut forsta april, yay! Det kanske hade varit hemskt att saga sa om dom nu inte va sa hemska.

2. Just precis nu installeras nytt kok i var lagenhet.

3. Hubby ska mala om hela lagenheten.

4. Vi far kopa nya mobler till vart vardagsrum.

Allt detta betalt av var hyresvard (inte sa att han mutatde vara flatmates till att flytta ut, det var icket betalt av var hyresvard).

Wednesday 4 March 2009

harligt

Det har varit sa kul att ha min bror har, men nu kanner jag mig skuldsatt och i behov av vard. Jag tror att nasta steg ar att ga i ide ett tag.

Forovrigt sa fick jag aka buss tillsammans med min hubby imorse, eftersom vi for en gangs skull skulle mot samma hall. Det var en riktig godisbit for mig.